Hembygdskursen på Solbergaskolan.

Den kurs i hembygdskunskap som federationen Sveriges allmänna folkskollärarförening hållit på Solbergaskolan sedan i torsdags avslutades i dag då distriktsöverlärare Holger Nilsson, Östergötland, höll en föreläsning över ämnet »Litteraturen i folkskolan». Innan kursdeltagarna skiljs åt blir det gemensam middag på Snäckgärdsbaden i kväll.
Programmet har varit skiftande och lärorikt med en rad föreläsningar av kända föreläsare, bl. a. dr John Nihlén. Excursioner och utfärder har även ingått i programmet. Det är fil, lic.. Bengt Pettersson som svarat för dessa. Utfärder har företagits till bl. a. Katthamra och Ho-burgen och i går var man i Fårösund med kursledaren, folkskollärare Uno Persson som färdledare. Med,i kursbestyrelsen har också fru Margareta Pettersson varit.
— Jag måste säga att kursen givit mycket av värde, berättar en av deltagarna, Ingvar Gustafssson, Backaryd i Blekinge. För min personliga del blev vistelsen här på Gotland så mycket mer givande som jag har ,tillgång till bil. Jag tänker förresten utforska ön ett tag till, min fru och jag stannar nämligen ett par dagar till.
Belåtenheten med kursen är f. ö. allmän såväl bland deltagarna från fastlandet som bland de tre gotlänningar som varit med. Kursledningen har lagt ned ett gott arbete på att göra allt så trevligt som möjligt och det har de också till fullo lyckats med.

Gotlänningen
Onsdagen 2 Juli 1952
Nr 149

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *