Idrott och sport.

Visbypojkarna hedrade sig
vid skolungdomens tävlingar i Stockholm, vilka som bekant pågått under fredagen, lördagen och i går. I tennis gjorde sålunda Allan Beer ett antal uppmärksammade matcher genom att svängen överlägset besegra några av sina motståndare. I finalen slog han Lyhrholm, Whitlockska skolan, med 6—4, 6—4, men i finalen fick han se sig slagen av P. Nilsson, Sigtuna, som vann med 7—5, 6—3. I klassen för äldre ynglingar segrade Ramstedt. Norra Latin.
Även i höjdhopp försvarade Visbypojkarna sina gamla traditioner genom P. O. Björn, som klarade fenomenalt 1,80 och blev segrare i seniorer B. I höjdhopp noterades över hela linjen goda resultat, varvid främst är att anteckna seniorer A-klassen, där Carlén, Linköping, hoppade 1,82.
Bästa skola blev Södra latin, som erövrade Barnens Dags hederspris.
— Vid skolsimmingarna i Centralbadet i Stockholm på lördagskvällen vann f.d: Visbyflickan Margareta Rosengren, Anna Sandströms skola, ganska lätt sin specialsträcka 100 m. bröstsim på tiden 1,32,6.
Fyramannatruppen från Visby läroverk har i dag hemkommit från deltagandet i de stora skoltävlingarna. Vid ett kort samtal vi haft med hr Allan Beer, som bekant gotländsk D. M.-mästare i tennis, uttryckte han sin stora belåtenhet med tävlingarna, vilka voro utomordentligt väl organiserade, En berhörd konkurrens rådde inom t.ex. tennisen, där inte mindre än 84 startade i yngre klassen. Vad beträffar finalsegraren i yngre klassen, Nilsson från Sigtunaskolan, är denne en mycket duktig spelare, och nämda skola, som livligt omhuldar tennisen, hade inte mindre än sju pojkar med. Av. de övriga deltagarna härifrån hade Ingvar. Lindström den oturen att bli utslagen i ett tidigt skede. Bland resultaten är ju Björns 1,80 i höjdhopp glänsande, men då han icke är skriven härstädes blir det tyvärr icke något rekord noterat. —I ett mellanheat på 400 uppnådde Lööv den goda tiden 54,9. sek.
Vid en fotbollsmatch mellan Visby läroverk och Kungsholms läroverk i lördags i Stockholm segrade stockholmarna med 3—0.

Gotlandsserierna.
I södra serien, grupp II, vann i går Eke över Burs med 4—2 och Alva över Katthammarsvik med 7—0, i grupp I vann Vänge över Grötlingbo med 2—1.
Matchen Lye—Hablingbo blev ej av, då hablingarna ej ställde upp. Lye fick alltså poängen gratis.
I norr serien vann Slite över Västkinde med 5—3, Visby B och AIK spelade oavgjort 4—4.

Varptävlan i Hemse.
På idrottsplatsen i Hemse hölls i går tävlan i varpa, varvid 10 hemselag deltogo. Tävlingarna började kl. 1 och pågingo fem timmar. Prislistan fick följande utseende: 1) Leo Fredrikssons lag, presentkort å 3:75 till varie man i laget, 2) Axel Olssons lag, presentkort å 2:75, tröstpris Manne Lindquists lag, presentkort 4 2:75 samt Frank Stengårds lag, presentkort å 1:75.