Fallande tendens för gyltor

på fredagens livdjursauktion.
Att gyltorna skulle falla i pris var väntat, men inte så kraftigt som 200 kr mindre i medelpris än föregående auktion. Visserligen försökte kamrer Wesser att sätta full fart från början och lyckades hålla uppe priserna ganska länge, men det skall många spekulanter till 60 stycken. Ungsuggorna var också ganska ojämna men när tillgången är större än efterfrågan så blir priset därefter.
Kreaturen var en ojämn samling med tämligen medelmåttiga kor men av kvigorna var 3—4 stycken verkligt förstklassiga. Några var dock tämligen svaga. På de bästa djuren var det gott om spekulanter, medan en del medelmåttor blev billiga och några osålda.
På galtaärna var det god efterfrågan och de var för första gången bedömda av konsulent Mellqvist, vilket han lovat att fortsätta med på de auktioner där galtar förekommer. Av korna såldes 24 stycken till ett medelpris av 1.315 kr. Högsta priset vär 1.600 kr, säljare B. Olofsson, Botvatte, Ala, och köparen var Em. Glifberg, Ekeby.
Lägsta pris på kor var 900: kr.
31 kvigor såldes för ett medelpris av 1.280 kr och högsta pris 1.750 kr, som gick till Josef Kolmodin, Granskogs i Dalhem, inropare var Gerhard Pettersson, Västerby, Ardre.
Närmast i pris kom en kviga på 1.675 kr från Fritz Jacobsson, Lye, och en kviga från Johannes Norrby, Levide, på 1.660 kr. 4 yngre kvigor såldes för 632 per styck, 5 galtar för i medeltal 490 kr. 51 ungsuggor såldes för ett medelpris av 540 kr. Högsta pris var 660 kr och hemfördes av O. Johansson, Linhatte, Vall. Närmast i pris kom Henry Jacobsson i Bäl och Erik Karlsson, Silte, på 640 kr vardera.
Nästa livdjursauktion blir den 14 december och anmälningstiden utgår den 7 december.

Gotlänningen
Lördagen den 10 November 1956
N:r 262.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *