Länet o. Staden.

Lägerkassorna. Av lägerkassornas den 1 juli i år tillgängliga utjämningsmedel har. VII milbef. tilldelats 200 kr, Gotlands infanteriregemente 15.055 kr och Gotlands artillerikår 12.435 kr.

Apoteket i Slite. Medicinalstyrelsen har föreslagit regeringen att för 1955 tilldela innehavaren av apoteket i Slite ett driftsbidrag på 800 kr.

Civilförsvarskurs för signalister hålles i Alskogs stiftsgård 12—14 nov. samt för socialtjänstepersonal 19—21 nov. Kursens ledare är länsinstruktör Karl Wass och för signalistkursen har han biträde av biträd. länsinstruktören i Stockholms län, Ragnar Ring, tidigare på Gotland. Kurserna är internatskurser med mellan 30 och 40 deltagare.

Artillerikåren: Fru Siv Klang har anställts såsom biträde för skriv- o. kontorsgöromål fr. o. m; 18/11 1956 med placering vid intavd.

Ansamlingen för Ungern. I gudstjänsten i Missionskyrkan på söndag förmiddag kommer insamling för Ungerns nödställda att göras. Predikan hålles av pastor Josefsson och kamrer Lerman sjunger solo. På kvällen är det först en kort aftongudstjänst och sedan gemensamt samkväm för både unga och gamla; Kollekten på kvällen går till De Ungas förbunds mission med anledning av böne- och försakelseveckan.

Gotlänningen
Lördagen den 10 November 1956
N:r 262.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *