Födelsedagar

NITTIOFEM ÅR fyller förra skolstäderskan i Kappelshamn änkefru Emelia Hejdström, Ålderdomshemmet i Stenkumla, på söndag. Hon är född i Hangvar och änka efter sjökapten F. O. Hejdström. I över fyra decennier var hon skolstäderska i socknen. Från denna sin befattning avgick hon på våren 1947, då hon även fick mottaga Patriotiska sällskapets stora silvermedalj för lång och trogen tjänst.

NITTIOTVÅ ÅR fyller på söndag änkefru Karolina Larsson, Tomta i Rone. Den gamla, som är ganska pigg o. kry för sin ålder och dagligen vistas uppe, är bl. a. en skicklig konststickerska. Hon är änka efter lantbrukaren Lars Larsson och bor nu hos en son.

NITTIO ÅR fyller förre jordbruks-arb. Johan Engström, Nygranne i Halla, på söndag. Han är vid god vigör för sin ålder och ännu i somras sågs han slå hö med lie. Han innehar ett mindre ställe, som nu skötes av en sonson.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på söndag änkefru Manda Dahlström, Ducker i Bunge.

SEXTIO ÅR fyller på söndag fru Svea Lundberg, maka till byggnadsarbetaren F. Lundberg, Bertels i Stenkumla.

FEMTIO ÅR fyller på söndag stenarbetaren Artur Nilsson, Nyhamn i Lärbro. Jubilaren, som är född vid Nyhamn, har i många år varit anställd vid Storugns.

Gotlänningen
Torsdagen 30 oktober 1952
Nr 252

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *