Burs fiskareförening

har hållit årsmöte i SLU-lokalen i Burs under mycket god tillslutning av medlemmar.
Av årsberättelsen framgick att föreningen varit i livlig verksamhet. Bl. a. hade föreningen gjort det största inköpet av fiskyngel på Gotland föregående vår. Medlemsantalet uppgick till 19 st. och vid sammanträdet invaldes ytterligare fyra st. Årsberättelsen godkändes och ansvarsfrihet beviljades.
Till styrelse valdes Hilding Havdell, ordf., Runo Lyander, sekr., och Gunnar Pettersson, kassör. Till deras suppl. valdes John Ekman, Emil Olsson och Julius Söderlund. Som revisorer valdes Enar Pettersson och A. Södergren med Axel Johansson och A. Dalby som suppl. Ombud vid fiskareförbundets möten blev Hilding Havdell och Elmer Johansson med Gunnar Pettersson och Josef Österberg som suppl. Till insamlare av bidrag för gemensamt inköp av sikyngel valdes Gunnar Pettersson och Enar Pettersson. Till studieledare utsågs Hilding Havdell. Årsavgiften bestämdes till 7 kr.
Vid mötet diskuterades en del hamnfrågor. Således ansågs att hamnföreningen vid Herta med det snaraste borde ingå till väg- och vattenbyggnadsstyrelsen med framställning om upprensning av fiskehamnen vid Herta. Vidare framfördes förslag om åtgärder för förbättring av landningsplatsen vid Tomtebod. Efter förhandlingarnas slut höll fiskeriinstruktör Gustavsson ett anförande om aktuella fiskefrågor.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 11 februari 1943
N:r 34

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *