Jakttiderna i länet.

K. m:ts beslut nu fattat.
Enligt de nu av regeringen utfärdade jaktbestämmelserna för innevarande år är jakt efter hare tillåten i Gotlands län med undantag av Fårön fr. o. m. 1 nov. t. o. m. 31 jan.
Regeringen har bestämt att på Gotland skall tjädern vara fridlyst t. v. under hela året och orrhöna t. v. intill utgången av 1941 samt rapphöns och vaktel med undantag av Fårön 16 november-30 september och på Fårön t. v. under hela året t. v. intill utgången av 1943. Vidare är alfågel t. v. fridlyst under hela året vid Stora och Lilla Karlsö.
K. m :t har bestämt att tiden för jakt efter vanlig räv på Gotland under jaktåret 1 juli 1940-30 juni 1941 skall vara 1 november t. o. m. 28 februari.
K. m :t har bifallit Gotlands skarp-skytte- och jägargille förslag att jakttiden på fasanhöna framflyttas en halv månad och omfattar förra hälften av november, varigenom jakten börjar samtidigt i Stockholms och Gotlands län. Jakttiden för fasanhöna på Gotland med undantag för Fårön har i enlighet härmed bestämts till 1-15 november. Jakttiden för fasantupp har med undantag av Fårön, där jakt på fasan t. v. är förbjuden fastställts till 16 oktober-15 november.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 17 juni 1940
N:r 137

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *