Årsmöte med Bungemuseet.

År 1939 ett arbetsfyllt år.
Årsmöte med Föreningen Kulturhistoriska museet i Bunge hölls på söndagen i museiängen därstädes.
Till ordförande för mötet utsågs museiintendent Th. E rlandsson, som hälsade de närvarande välkomna. Sedan 1939 års räkenskaper i sammandrag föredragits beslöts i enlighet med revisorernas förslag ansvarsfrihet för det gångna året. Till ledamöter av styrelsen för en tid av fyra år omvaldes intendent Erlandsson, Bunge, och ingenjör Martin Lantz, Rute, samt nyvaldes efter avlidne hemmansägaren Hugo Karlström, Hultungs, suppleanten hemmansägare Elis Kellström, Broungs. Till ny suppleant valdes hemmansägaren Edv. Widgren, Mattise, och till revisorer omvaldes folkskollärare Martin Niklasson och nyvaldes hemmansägare Adolf Ström, Ducker, med fanjunkare Hugo Häglund, Hägur, som suppleant.
Styrelseberättelsen, som upplästes och med godkännande lades till handlingarna, utvisade, att 1939 varit ett i hög grad arbetsfyllt år. Förutom en hel del arbeten i museet i Bunge hade nyförvärvet Mangsarveängen i Ekeby röjts och inhägnats, och åtskilliga dagsverken nedlagts på iståndsättande av Strandridaregården i Kylley.
Sedan årsmötet bjudits på kaffe framförde folkskollärare Niklasson föreningens tack till styrelsen och främst dess ordförande hr Erlandsson för all den osparda möda som offrats för museets utveckling och fortbestånd.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 17 juni 1940
N:r 137

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *