Kronofogde W. Cramérs griftefärd

anträddes från sorgehuset kl. 1,15 e. m. idag. Närmast efter likvagnen, som var rundtom behängd med vackra minneskransar, gick en vagn alldeles full med andra kransar och blommor som vördnad och tacksamhet eller minnesgod vänskap nedlagt på båren.
Bland deltagarne i processionen märktes främst landshöfding Roos och biskop von Schéele. Landskamrer Melin och landssekreterare Westman och flere andra representanter för landsstaten deltogo äfven däri, liksom stadens borgmästare och råd, domhafvandena i länet, styrelsen för Bankaktiebolaget Södra Sveriges härvarande afdelningskontor och naturligtvis den aflidnes närmaste anhörige och många hans gamla vänner.
Sorgetåget gick under klockornas klang till hamnstationen, där ett tåg stod väntande för att föra det kallnade stoftet till dess sista hvilorum å Rone kyrkogård. Kistan med de många kransarna insattes i en med granris klädd godsfinka, de närmaste befryndade och några af de äldsta vännerna stego ombord åtåget för att följa den bortsångne vidare på hans sista färd, ånghvisslan ljöd, och tåget gled sakta ut från stationen, medan de kvarvarande blottade sina hufvuden och sände Wilhelm Cramér, den alltför tidigt bortgångne, en sista vördnadsfull hälsning.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 27 Maj 1913
N:r 119

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *