Stort snöfall över Gotland i natt.

Fullt arbete med plogning i Visby.
Av den snö som i massor började falla över Gotland på tisdagseftermiddagen fick norra delen av ön mest. På grund av att det var ganska milt i luften fastnade den våta snön överallt och orsakade en del besvär i elströmsleveranserna.
I Visby blev det strömavbrott vid två tillfällen dock inte av någon längre varaktighet, även landsbygden hade känning av avbrotten och i Tingstäde blev det mörkläggning drygt en timme.
I Visby satte byggnadskontoret redan i början in tillgänglig personal och materiel för att klara av de besvärligheter som det våldsamma snöfallet orsakade — i det närmaste hela natten var plogbilar i verksamhet i stadens yttre delar medan inne i stan traktorer med påmonterade borstar höll gatorna i skick. I dag är man fullt sysselsatt med att köra bort snö från gatorna och flera bilar har satts in.
På flygväderlektstjänst meddelar man att i Visby uppmättes det från kl. 7 på tisdagsmogonen till samma tid i dag 16,7 mm, Gotska Sandön 8, Hoburgen 2, Katthammarsvik 2, Fårö 3 och St. Karlsö 1 mm.

Skåne utsattes.
på tisdagskvällen för en kraftig snöstorm på 17-18 sekundmeter, som tornade upp meterhöga drivor och orsakade trafikhinder. På flera ställen vid kusten uppmättes ända till 20 sekundmeter. Extra folk måste kallas in på centralstationen i Malmö för att hålla spåren och växlarna klara. Den enda nämnvärda tågförseningen inträffade på den västsvenska järnvägstrafiken genom att en spårväxel,i Laholm nedisades så att ett lok spårade ur med främre hjulparet. Trafikstoppet varade här tre timmar. (TT).

Gotlänningen
Onsdagen den 3 December 1952
Nr 281

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *