Dödsfall

På Lunds lasarett har fröken Gunnel Olsson avlidit i en ålder av 29 år. Hon var född i Motala, och efter realexamen i Askersund avlade hon studentexamen i Motala. Härefter knöts hon till Hermods korrespondensinstitut och tjänstgjorde bl.a. cirka fem år vid institutets Robertsforsskola i Hemse. Därefter var hon verksam vid institutets huvudavdelning i Malmö samtidigt som hon bedrev studier vid Lunds universitet. Hon sörjes närmast av fader, fostermor och halvsyster.

I en ålder av 92 år har fru Ida Pettersson, Köping, avlidit. Hon var änka efter jordbruksarbetaren Johannes Pettersson. Den bortgångna var småländska till börden, född i Vissefjärda i Kalmar län och kom i unga år till Gotland. Hon hade under många år varit bosatt i Kappelshamn tills hon för ett par år sedan flyttade till anförvanter i Köping.
Den avlidna efterlämnar minnet av en gammal kärngumma. Hon var ända in i det sista pigg och kry, läste dagligen sin tidning och följde intresserad med vad som hände i tiden.
Närmast sörjande är barn och barnbarn.

Urmakarmästaren Karl Hesselsten, Slite, avled i går i en ålder av nära 76 år. Han var född i Sanda och kom tidigt i urmakarlära. Efter praktik pk-olika platser kom han vid sekelskiftet till Slite, där han öppnade egen rörelse, vilken han drev ända till för två månader sedan, då han insjuknade. Den bortgångne efterlämnar minnet av en mycket duktig yrkesman och en omtyckt och präktig man. Närmast sörjes han av en son, Sture, läroverksadjunkt i Kristinehamn, två döttrar, Ruth, maka till ingenjör Gunnar Olsson, Slite, och Inga, maka till tjänsteman Allan Sirland, Slite, barnbarn, samt en syster bosatt i Sanda.

I en ålder av 79 år avled i går fru Ida Svensson, Isums i Atlingbo. Hon var född i Bro och maka till f. lantbr. Aron Svensson. Makarna Svensson hade tidigare, en gård vid Lilla Aby i Bro, men flyttade för fem år sedan till Atlingbo. Närmast sörjande är maken samt en son, lantbr. Ture Broman, och barnbarn.

Gotlänningen
Måndagen den 20 oktober 1952
Nr 243

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *