Stenkumlapastoratet får biskopsbesök.

Biskopen kommer att förrätta visitation i Vall, Hogrän och Atlingbo den 7-9 november samt i Stenkumla, Västerhejde och Träkumla den 4-7 december.
Fred. d. 7 nov. besökes Valls skola, varefter följer barngudstjänst i Valls kyrka. På eftermiddagen besökes Atlingbo skola och efter barngudstjänst i Atlingbo kyrka besiktigas kyrkan med inventarier och kyrkogård. Kyrkorådets ledamöter anmodas närvara; därefter blir det sammanträde med kyrkorådet. På kvällen hålles aftongudstjänst i Atlingbo kyrka med predikan av biskopen. Efter gudstjänsten hålles församlingssamkväm i skolan.
Lörd. d. 8 nov. inleds med besiktning av Valls kyrka med inventarier och kyrkogård, varefter sammanträde med kyrkorådet äger rum På eftermiddagen besökes Hogräns skola. Efter barngudstjänst besiktigas Hogräns kyrka och kyrkogård i samband med sammanträde med kyrkorådet. Efter aftongudstjänst med predikan av biskopen hålles församlingssamkväm i skolan.
Sönd. d. 9 nov. anordnas sammanlyst högmässa i Valls kyrka. Biskopen samtalar med de två sista årens konfirmander ooh förrättar därefter visitationsstämma avseende förhållandena i Vall, Hogrän och Atlingbo. Efter visitationsstämman hålles församlingssamkväm i prästgården.
För Stenkumla, Västerhejde och Träkumla församlingar kommer senare särskild visitationskungörelse att utfärdas.

Gotlänningen
Måndagen 13 oktober 1952
Nr 237

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *