Träningsvilliga och fina grabbar i HIF.

Havdhems IF är en av de största klubbarna, både i medlemsantal och rent Idrottsligt, på södra Gotland. Föreningen är relativt nybildad, det är faktiskt bara åtta år sedan man startade. En stor del i de snabba framgångarna kan man nog utan tvekan tillskriva eldsjälen Ivar Wallin. Som gammal aktiv idrottsman vet han hur grabbarna skall tas och hur de skall »matchas» för att inte mista intresset.

Stronga killar.
Ivar berättar att man börjat sätta i gång med bordtennisträningen för den kommande säsongen. Det är ungefär det vanliga antalet som tränar, dvs. mellan 25-30 st. »Ida», han kallas ju också så ibland, berättar vidare att grabbarna är träningsvilliga, det gäller inte bara i bordtennis utan även i andra idrotter, och att de är alla tiders att arbeta med. Det är verkligen en samling stronga killar, slutade Havdhemsledaren.

Ishockeyplan planeras.
I fjol började man att spela ishockey, i HIF också, man använde Stångas plan till sina hemmamatcher då, men till i vinter skall man försöka få till stånd en egen plan.
Vi har tänkt lägga den alldeles mitt emot tvättinrättningen berättar Gustaf Utas. Banan har kostnadsberäknats till omkring tusenlappen och då har vi ändå en massa virke liggande från i fjol just till detta ändamål. Arbetet med banan gör grabbarna naturligtvis själva och gratis. Planket kommer visserligen inte att bli högre än 30 cm. Vattenfrågan har man löst på så sätt, att man bara helt enkelt tar en slang från den närbelägna tvättinrättningen. Storleken på banan skall bli 60 x 30 m.
Man får hoppas att klubben skall kunna skrapa ihop pengarna som går åt till anläggningen, när grabbarna själva så gärna vill bygga.

Ungdomligt fotbollslag.
Så värst lysande gick det inte för Havdhem i fjolårets klass I-serie, men så var det ju också första året man var med i finaste fotbollsfamiljen. Men i år tycks det gå bättre, man ligger just nu på fjärde plats.
Det är ett ungdomligt lag vi har, säger lagledaren Seth Hultqvist. Den äldste spelaren är 25 år och den yngste 18 år och det kan säkert inte många klubbar uppvisa Taken. Alla grabbarna är också från Havdhem, det är bara i B-laget man har ett par utsocknes med. Just nu tränar man inte så mycket, men annars håller vi på ett par gånger i veckan. På våren sätter vi igång redan i slutet av januari. Vår innertrio är rätt stark nu; sedan vi flyttade in Bernt Gardell från yttern till centern så samlades kraften mera i mitten och det gick mycket bättre, slöt Seth.
Det var bara en liten inblick i en av de bäst arbetande klubbarna på Gotland. Vi får säkert tillfälle att återkomma.
Rune.

Pojkfotbollen.
Senaste omgången i centrala pojklagsserien gav följande resultat:
Vall—Vänge 3-1
Klintehamn—Dalhem 1-4
Hörsne—Roma 0-1
På söndag spelas seriens sista omgång och där möts Dalhem—Vall, Hörsne—Klintehamn o. Vänge—Roma. Den sistnämnda matchen börjar kl. 13.

Gotlänningen
Onsdagen 1 oktober 1952
Nr 227

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *