Födelsedagar

ÅTTIOFEM ÅR fyller på söndag änkefru Karolina Nordahl, Rosarve, Tingstäde. Hon är född i Storungs och kom redan 1883 ut i förvärvsarbetet o. 1896 ingick hon äktenskap med lantbrukare Emil Nordahl. Jubilaren har varit medlem i kyrkliga syföreningen sedan 1904 och är även intresserad medlem i Röda korset.

På lördag fyller änkefru Johanna Matilda Hedman, Garde i Stenkyrka, åttiofem år.

Åttiofem år fyller på lördag änkefru Vandla Johansson, Gotlands sjukhem, Visby.

ÅTTIO ÅR fyller på lördag småbrukaren Johan Gustaf Johansson, Gannarve i Gammelgarn.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på lördag f. jordbruksarb. Jakob Ahlvin, Busarve i Dalhem.

SJUTTIO ÅR fyller på lördag fru Elida Ohlsson, Mellangatan 25, Visby. Hennes fader var fiskare i Kappelshamn och redan som ung flicka fick, hon hjälpa till med fiskförsäljningen på torget i Visby. Så fort båtarna hunnit i hamn gav man sig iväg med häst och vagn på den långa färden till staden. För 33 år sedan flyttade fru Ohlsson till Visby och fortsatte med att sälja fisk, vilket hon höll på med ända till för ett par år sedan.

På lördag fyller fru Helny Pettersson, maka till häradsdomaren Oskar Pettersson, Alstäde i Fröjel, sjuttio år.

SEXTIO ÅR fyller på söndag byggnadssnickaren Arvid Ardgren, Ekese i Ardre. Jubilaren är född i Ardre och kom i förvärvsarbete 1908 vid Gartarve i Gammelgarn. Åren 1911 till 1914 var han stamanställd vid KA 3 och fram till 1920 var han diversearbetare för att sedan börja som byggnadssnickare.
Inom det kommunala har hans krafter tagits i flitigt bruk, sålunda är han ledamot av kommunalnämnden, ordf. i byggnadsnämnden, ordf. i valnämnden, brandstodsombud i Gotlands norra, härad och kronoombud vid inkomsttaxeringar. Vidare har han varit kommunalnämndens ordförande under åren 1940-1951, ledamot i polisdirektionen under fem år, fattigvårdsstyrelsen i 17 år, familjebidragsnämnden 1940-41, valnämnden 1937-39. Ledamot av kommunalfullmäktige 1925-1930 och 1943-1951 och vidare handhaft fastighetstaxeringarna åren 1928-1938 och även senare.

Sextio år fyller på lördag jordbruksarb. Albert Malin, Bonsarve i Vamlingbo.

På lördag fyller änkefru Ella Westberg, Lundbjärs i Lummelunda, .sextio år. Hon är född i Stenkyrka och änka efter lantbr. Tycko Westberg.

På lördag fyller änkefru Hilda Larsson, Kejlungs i Lärbro, sextio år.

FEMTIO ÅR fyller tisdagen den 2 sept. hem.äg. och kyrkvärden. Axel Söderström, Vatskogs i Sproge. Född i Hörsne kom han för ett trettiotal år sedan till Sproge, där han genom giftermål övertog den gård, han numera innehar. Han har under åren nedlagt ett berömvärt arbete och moderniserat och förbättrat på alla områden.
Ganska tidigt togs jubilaren i anspråk i kommunens tjänst. Sålunda var han ordf. i fattigvårdsstyrelsen, vice ordf. i kommunalnämnden, v. skogsbrandchef, ledamot i skolstyrelsen och i fastighetstaxeringsnämnden i flera omgångar. Sedan flera år är han kyrkvärd och ledamot av Klintehamns fattigvårdsstyrelse. Vidare kan nämnas att han varit ledamot av kommunalfullmäktige. En rejäl och präktig karl som han är har han förskaffat sig många goda vänner, som säkerligen ej kommer att låta högtidsdagen på obemärkt förbi.

Femtio år fyller på lördag f. tygarbetaren Sven Wessman, Vidunge i Dalhem.

På lördag fyller fru Alida Pettersson, maka till plåtslagaren Sven Pettersson, Visby, femtio år.

På lördag fyller fröken Helga Johansson, Hägvalds i Vänge, femtio år.

Gotlänningen
Onsdagen 27 augusti 1952
Nr 197

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *