Tre lag försvinner och ett nytt

i de gotländska fotbollsserierna.
När den gotländska seriefotbollen startar den 24 aug. så blir det 57 lag som ställer upp. Tre lag som var med i fjol återfinnes inte i år, det är Hangvars IF, Hemse BK:s reservlag och Tingstäde B-lag, medan det finns en nykomling, Torsburgs BK.
I klass I blir det samma lag som i fjol, utom VIF förstås som åker ner i klass II. Ersättare blir Stenkyrka. Samtliga lag i klass I har även anmält lag till reservserien. Juniorserien får också samma utseende med undantag av att Dalhem kommer till. Till klass II blir det samma antal lag. Hangvar försvinner visserligen, men Torsburgs BK kommer till i stället. Ljugarns IF som lämnade serien i fjol, kommer tillbaka. I kl. II:s reservserie blir det det en minskning. Tingstäde B är inte anmälda och inte heller Hemse BK B. Dalhems IF försvinner också, men till juniorserien och Havdhem går upp till »stora» reservserien. I fråga om VIF, som skall spela i klass II, så får deras B-lag spela i klass II av reservserien.
Fördelningen blir sålunda: 8 lag i klass I, 8 i reservserien, 7 i juniorserien, 26 i klass II och 9 i reservserien klass II.

Domare och linjemän till Gutematcherna.
Som domare vid Gutes matcher på Gutavallen kommer de fyra förbundsdomarna, Inge Claesson, Victor Wenell, Ivar Wallin och K. E. Pettersson, att fungera. I år kommer man dock inte att låta förbundsdomarna vara linjemän, utan följande fyra distriktsdomare har utsetts till att sköta den saken, Thord Dahlström, Arne Blomberg, Gunnar Svennefelt och Bengt Hammarström.
På söndag vid premiären mot Värtan kommer Inge Claesson att döma och Svennefelt och Hammarström blir linjedomare.
Man skall försöka att ordna det så, att domarna får samma linjemän varje gång och på så sätt få fram ett bättre samarbete.

Gotlänningen
Torsdagen 31 Juli 1952
Nr 174

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *