Födelsedagar

ÅTTIOFEM ÅR fyller på onsdag änkefru Anna Jakobsson, Ojmunds i Hamra. Hon är född vid Ojmunds och änka efter lantbrukaren Hans Jakobsson. Den gamla är ännu ganska pigg och följer med intresse vad som händer och sker.

ÅTTIO ÅR fyller på onsdag änkefru Tekla Högberg, född Abrahamsson, Risungs i Rute. Hon är född i Göteborg och änka efter laboranten Carl Högberg, som avled 1945. Trots sin höga ålder är hon vid ganska god vigör.

SJUTTIO ÅR fyller på onsdag förre hemmansägaren Theodor Andersson, Hemmor i Lau. Andersson, som är född i Lau, har där varit verksam under hela sitt liv och med intresse och framgång ägnat sig åt fädernegården, som han på sin tid övertog. Gården brukas nu av sonen och jubilaren deltar alltfort med väl bibehållna krafter i arbetet. Han deltar med intresse i Lau friförsamlings verksamhet och är alltfort dess ordförande. Under många år var han också ledamot i styrelsen för Gotländska missionsförbundets östra distrikt. Kommunalt har han bl. a. varit ledamot i pensionsnämnden.

FEMTIO ÅR fyller på onsdag hemmansägaren Viktor Jakobsson, Hemdarve i Silte. Jubilaren, som, är född vid Hemdarve o. för några år sedan övertog fädernegården, har gjort sig känd som en präktig man och därför blivit allmänt uppskattad av sin omgivning.

På onsdag fyller fru Julia Nilsson, Galls i När, femtio år. Hon är född vid Frigges i När och maka till lantbrukaren Axel Nilsson.

Gotlänningen
Lördagen 26 Juli 1952
Nr 170

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *