Idrott och sport.

Två framstående tyska förare starta i Visbyloppet.
Tävlingsledningen till det stora Visby-loppet härstädes på söndag har i dag en intressant nyhet att berätta — även två tyska förare av högsta klass komma att starta i det gotländska loppet, sedan de i går lyckats bra i Saxtorps-tävlingen. Det är Bruno Ahlfwede på Velocette och Hans Richnow på Rudge, vilka båda starta i B-klassen.
Bruno Ahlfwede placerade sie i går som fyra i sin klass på Saxtorpsbanan, har förut ett tredie pris från den engelska banan i Avos och förövrigt ett 50-tal första pris från olika tävlingar i Tyskland. Det är alltså en som står i högsta klass. Detta gäller också om Richnow, som just nu betocknas som Tysklands populäraste förare.
Några engelska förare har det icke varit möjligt att vinna för Visbyloppet, enär dessa skola tävla i Spanien på söndag, och även de finska förarne äro upptagna av tävlingar i hemlandet, Lampe blir sålunda ensam att försvara de finska färgerna i duell mot Ragnar Sunnqvist, gårdagens triumfator i Saxtorp, men det blir spännande nog. Däremot har ett par nya, svenska B-klassare anmält sig, nämligen Helge Karlsson på Huskvarna och Månsson på Velocette, som i sin klass i går blevo resp. 7:a och 3:a.
Det blir sålunda både internationellt och spännande på söndag.

Gotlandsserierna.
Fotbollsmatcherna i går gåvo till resultat, att i södra serien, grupp II Eke och Alva spelade oavgiort med 3—3 och Burs och Garda med 1—1, under det att Hejde slog Katthammarsvik med 8—1. I grupp I, samma serie, vann Vänge över Levede med 6—0 och Rone över Hablingbo med 4—3, medan Grötlingbo vann över Lye utan strid, enär Lye ej ställde upp.
I norra serien vann Roma över AIK B med 4—3, Slite över Othem med
6—4 och Gute B över Västkinde med 5—0.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 3 september 1934
N:r 204

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *