Gårdagens skyttetävlingar i Tofta.

Gotlands nationalbeväringsförbund hade i går tillsammans med Gotlands skytteförbund anordnat tävlingar i Tofta. Tävlingarna gynnades av ett idealiskt väder. För anordningarna stod personal från infanterikåren under kapten Söderbergs ledning.
Nationalbeväringens skjutningar ägde rum i patruller om befälhavare och 7 man och avsåg fiendens nedtryckande till stöd för sidogruppers framryckning. För uppdragets genomförande anslogs tio minuter. Målgrupperna bestodo av framskjuten kg.-grupp och längre bakåt en kulspruta samt gevärsinfanteri. Figurerna voro väl dolda och ställde stora kvav på målspaning och eldfördelning. Tio patruller tävlade.
Bästa resultatet nåddes av Bara-Tingstäde grupp m träffar i 10 figurer, följd av Ekeby och Havdhems grupper, vilka nådde samma poäng, medan Visbygruppen placerade sig på fjärde plats.
Gotlands skytteförbunds enskilda fältskjutningar ägde samtidigt rum emot 4 olika mål: 1/8-figur, 1/1 figur i sidled, ryttarfigur visande front samt kulspruteskytt. Skjutningarna ägde rum på södra fältet, där den omväxlande och kuperade terrängen var mycket lämplig för ändamålet. Antalet skyttar var 125, nämligen i IV:de klassen 47, i II klassen 40, i II klassen 30 och i I klassen 8; Bästa resultaten nåddes i IV:de klassen av fanjunkarna K. Norman och J. Ahlström; som båda nådde 24 träffar eller alla möjliga, i III:e klassen av Hj Björklund, Bara, med 23 tr, i II klassen av R. Angelöv, Ekeby, 4. Gardell, Hesselby, och A. Bolin, Tofta med 21 tr. kamlbi i I .klasseni av I Hagvall, Dede, med 15 tr. Medelträff för medalj var 15. Östra kretsens pokal erövrades av Dede skyttegille med 90 tr.
Skjutningarna bevistades av militärbefälhavaren, som med intresse följde såväl den enskilda fältskjutningen som gruppskjutningen. Lottorna från Visby och Västergarn med doktorinnan Carlson i spetsen skötte förplägnaden på ett som vanligt mycket förtjänstfullt sätt varför de också särskilt avtackades av deltagarne, som i samlad trupp giorde sin uppvaktning. Hedersprisen, av vilka de förnämsta voro skänkta av kvinnoförbundet och Visby nationalbevärings kvinnoförening, utdelades efter tävlingens slut, varemot de övriga komma att utsändas till pristagarne.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 14 november 1932
N:r 265

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *