Hamntaxorna för Herrevik och Gnisvärd korrigeras.

Lantbruksstyrelsen säger sig i yttrande till kommerskollegium i huvudsk intet ha att erinra mot det av väg- och vattenbyggnadsstyrelsen framlagda förslaget till taxa & hamnavgifter för åren 1933—1937 för statens fiskehamnar i Herrevik och Gnisvärd. Styrelsen föreslår dock, att vissa ändringar och tillägg införas i taxorna.
Då det är svårt att skilja öppen segelbåt av högst 5,5 m:s längd från »andra mindre båtar och sumpar» föreslår styrelsen, att öppen segelbåt av minst denna längd jämställes med dessa. Vidare bör enligt styrelsens mening tillfogas ett tillägg av följande lydelse: »För fiskebåtar, som direkt inkomma från eller direkt utgå till fiskeplats, erlägges endast 50 proc. av dessa avgifter». Motsvarande nedsättning bör stadgas för fartyg, söm under minst en vecka använda hamnen som utgångspunkt för fiske.
Slutligen föreslår styrelsen, att hammnavgifterna för gödningsämnen, spannmål och malt nedsättas till 5 öre pr 100 kg. vilken avgift även bör föreskrivas för foderkakor och fodermjöl. (H. B.)

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 10 november 1932
N:r 262

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *