Ett drama i Slite.

Tjänsteflicka svårt skadad. – Gärningsmannen fast.
Vid halv 8-tiden i går morse utspelades ett sprgligt drama i Slite. Enligt vad vi inhämtat hade tjänsteflickan Alva Bergbom, anställd hos slaktaremästare Sem Andersson i Slite, på morgonen varit sysselsatt med mjölkning. Då hon dröjde väl länge sökte man henne och fann henne liggande medvetslös och med ett sår i huvudet. Hon infördes vid halv 11-tiden till lasarettet, där det konstaterades, att hon fått huvudskålen intryckt, vilket antagligen förorsakats av ett trubbigt föremål. Gärningsmannen hade omedelbart efter sitt ohyggliga dåd begivit sig till skogs medförande en slaktmask; i ett efterlämnat berv meddelade han, att han ämnade taga sitt liv.
Spaningar efter den försvunne igångsattes omedelbart, och under gårdagens lopp deltogo omkring 150 man i dessa. Spaningarna, som pågengo till framemot 5-tiden och leddes av landsfogden med biträde av landsfiskalen kriminalkonstapel Strage och ortens polismän, lämnade dock ej något resultat. Strax efter kl. 5 kom emellertid meddelande till vederbörande i Slite, att en man observerats i Gothem, där man sport om händelsen i Slite. Det befanns också mycket riktigt att det var den efterspanade, 27-årige gårdskarlen Helge Johannes Karlsson, som liksom fröken Bergbom var anställd hos slaktaremästare Andersson i Slite. Karlsson, som verkade virrig, var på väg till sitt hem i Lye, infördes till arresten i Slite, där landsfogden i dag håller förhör med honom. Han har erkänt att det var han som utdelade slaget.
På vår förfrågan meddelas från lasarettet, att den skadade fröken Bergboms tillstånd är oförändrat. Hon är vid fullt medvetande, men huruvida det går att rädda hennes liv är ännu ovisst.
Enligt vad som upplysts oss torde motivet till händelsen vara att söka i någon kärlekshistoria. Karlsson, som i flera omgångar haft plats hos hr Andersson, beskrives som en mycket skötsam och ordentlig man.
Polisförhör hålles i dag av landsfogden.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 1 augusti 1932
N:r 175

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *