Rättegångs- och polissaker.

Visby rådhusrätt.
I djurplågerimålet mot landtbrukaren Corswant, Stafva, hördes idag fyra vittnen. Det ena af dessa hade tydligt sett huru de för ångtröskverket förspända fyra oxarne blifvit misshandlade med upprepade piskrapp, så att det gjort ett upprörande intryck; af de andra tre vittuena, som samtlige varit vid det omstämda tillfället närvarande, hade ett sett möjligen ett eller annat rapp falla; de två återstående vittnena hade ej sett några rapp alls. Svaranden hade i stället, genom att låta djuren ofta hvila, skonat dem så mycket som möjligt.

Minnen från stortorgdagen. För att han velat fritaga en af polisen anhållen öfverlastad person har K. J. Jakobsson från Stenkyrka varit iostämd. I dag förebragta vittnen kunde endast säga att Jakobsson frågat konstaplarne om de hade rättighet att handtera en menniska på det viset, Något vidare bråk kunde de ej lägga svaranden till last. Allm.
åklagaren påpekade, att den anhållnes motstånd till stor del orsakades af det gillande som kom honom till del från Jakobsson med flere, och att sedan allt för ofta är att taga parti mot polisen.

För slagsmål 9 Juni var A. Larsson instämd. Han skulle i sällskap med Harald Björkroth ha trumfat på en Albert Engström. Vid rätten upplystes emellertid, att Björkroth ensam skött handklappningen och Larsson nöjt sig med att se på, hvadan, då Björkroth nu seglar på Amerika och ej kunnat med stämning anträffas, åklag. anhöll att målet måtte få hvila på vidare anmälan.

K. J. Palmblad var af Anna Åberg instämd för utrående af barnuppfostringshjelp. Två vittnen intygade att Palmblad, som var anstäld som vaktbetjent å fattighuset samtidigt med att kär. der var intagen, alltid sökt Åbergs sällskap, och att han till ena vittnet sagt sig ej skola lemna henne utan hjelp, sedan hafvandeskapet ej längre kunde döljas.
Rättens ordföranden uppmanade utan resultat svarandeombudet att å sin hufvudsman vägnar uppgöra saken i godo.
Palmblad ålades edgång.

Utslag föll idag i målet om uppträdet i Finngränden 10 Aug., hvari Emil Widström, Rud. Jakoksson och Karl Löfstrand deltagit.
Löfstrand dömdes att för våld böta 50 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *