Gardas historiska mål hjälpte inte mot Lye.

Av KNUT MATTSSON
Garda (GA). Kjell-Åke Enegvist blev historisk målgörare för Garda genom att elegant rinna igenom efter 12 minuter i matchen mot Lye.
Nu blev inte glädjen fullständig för Garda i debuten utan arge lokalkonkurrenten Lye tog hem spelet med 3-2.
Garda som var storfavoriter efter vårens fina träningsmatcher började nervöst och trots Kjell-åkes ledningsmål kunde man nästan ana att det skulle bli besvärligt. Det är en sak att spela bra och att vinna när det rör sig om träningsmatcher. Nu gällde det po-äng och då är det strax lite nervösare. Lye har rutin och det blev avgörande denna gång. Förresten är – som vi förutsade – Lye betydligt bättre än sitt rykte. Och när då Lasse Jacobsson i målet också hade sin stora dag var det ingenting för Garda att göra.
Lasse slog in en straff vid ställningen 1-1 och räddade vid ett tidigare tillfälle under matchen ett helt givet mål. Lyes matchvinnare med andra ord.
Straffen som Lye fick tillkom efter att Nisse Budin i grovt offsideläge kom ensam med Bergh i Gardamålet. Nisse schabblade alldeles förfärligt och kunde inte överlista den liggande målvakten. En försvarare rusade till och det blev hands på denne. Nu var ingen orättvisa skedd med offsiden för Nisse Budin hade tidigare blivit mycket grovt undanföst utan att någon signal kom. Hur som helst – det virriga spel som visades upp i början av matchen avlöstes avhyggliga kombinationer och det var Lye som hade initiativet. Nils-Henrik Funk var bäste man på plan ifråga om att bygga upp finurliga anfall och Mats Edman har väl sällan blivit så bortgjord någon gång. Trebackslinjen med Inge Hederstedt i mitten höll Gardas kedja i schack och ytterhalvorna Yngve Winarve och Sören Thomsson arbetade effektivt och målmedvetet.
En särskild eloge i försvaret vill vi ge åt h. b. Lasse Olofsson som aldrig glänser men som alltid är på plats när det bränner till, ”Bosse” Jacobsson i Garda försökte komma fram ute på vänsterkanten men det blev tvärstopp. ”Bosse” var förresten alldeles för loj och fick ingenting uträttat. Bäst i Garda var Tore Jacobsson, som slog in en straff med all ackuratess och arbetade bra också i övrigt. Unge h.y. Lasse Malmros var på alerten i början men fick sedan alldeles för få och omöjliga bollar att göra någonting av.
Första Lyemålet styrdes in av olycklige Bror Jacobsson efter skott av Nils-Henrik Funk. Trean gjorde Nisse Budin efter känt mönster med rush igenom och skott förbi målvakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *