Sensation på lut men Othem segrade.

”Slaktarn?” Nilsson var bäste man på planen i matchen mellan Othem och Hoburg.

Othem (GA). Hoburg var i lördagens match i Othem nära att ställa till med en riktig sensation, När två tredjedelar av matchen var spelad ledde Hoburg med 1-0 på straff. Othem ändrade dock sitt spel ju mer matchen led och kunde efter en fin sista period vinna med 2-1. Mannen för dagen var Othems Åke ”Slaktarn” Nilsson som spelade helt ypperligt både i anfall och försvar. Matchen var i sin helhet dålig.
Hoburg började mycket förtroendeingivande i första halvlek då laget hade vinden i ryggen.
När cirka tjugo minuter av matchen hade gått fick Hoburg en hörna som blev upphovet till ledningsmålet. På hörnan som blev mycket farlig tack vare vinden, tog en Othemspelare bollen med händerna som sista utväg. Straffen som följde satte Börje Karlsson helt otagbart i mål.
När Othem fick vinden i ryggen och Christer Martinsson flyttades in på centern i stället för den skadade Åke Lindblad blev det bättre fart på Kedjan, När halva andra halvlek var till ända gjorde ”Slaktarn” dagens snyggaste mål, Från tjugo meters håll laddade han för fullt med riktning mot krysset. Genast efer kvitteringen började Othem att pressa och efter bara några minuter var det dags för mål igen. Denna gång var det Christer Martinsson som förvaltade en fin passning från Anders Kallio på bästa sätt.
Othems i särklass bäste spelare var ”Slaktarn”. Han kämpade föredömligt i både försvar och anfall. Sölve Dyplin, som fick axla ”Fenkis” fallna mantel på centerhalven, skötte sig bra. I kedjan var det mest Anders Kallio och Christer Martinsson som oroade Hoburg.
Hoburgs bäste spelare stod i målet, Han heter Rolf Widén och han räddade Hoburg från ett stort nederlag, Börje Karlsson i kedjan var som vanligt en av de bättre i laget, Nyss hemkomné Georg Johansson rensade fint på centerhalven.