Vänges kampglöd mot Fardhems rutin, 2-2.

Harald Hoffman gjords Vänges första mål på en nick.

Av HOLGER DAUN
Vänge (GA). Vänges kämpatag neutraliserade Fardhems rutin i matchen i Vänge på lördagskvällen. Hemmalaget tog ledningen i första perioden men matchen slutade – fullt rättvist -2- 2.
Vänge började med att spela i motvind. På grund av detta höll sig spelet under större tiden på Vänges planhalva – Fardhems övertag var alltså bara skenbart.
På ett plötsligt Vängeanfall skar sig kedjan igenom och efter en snygg kombination fick Alf Sandström bollen på vänstra kanten och gjorde ett inlägg. Harald Hoffman var framme med huvudet: 1-0. Ungefär en kvart hade då gått av matchen.
Men två minuter senare kvitterade Fardhem. Det kom en boll som Erland Gräsman borde ha tagit. Den gick förbi honom och Sture Boberg skarvade i mål.
Tio minuter före halvlekens slut tog Allan Olofsson ner bollen snyggt ungefär tjugofem meter från målburen och skickade den rakt i nätet.
Det övertag som Fardhem haft i medvinden hade nu Vänge. Men hemmalaget hade betydligt flera chanser än Fardhem haft i medvinden. Vid ett tillfälle räddade Gillis Ulmstedt tre gånger i rad. Det var en ny spelare framme på returen varje gång.
En kvart in på andra halvlek lossade halvbacken Ulf Jacobsson ett skott på ganska långt håll. Bollen skruvade sig och gick in i krysset. 2-2 stod sig hela matchen igenom trots att båda lagen hade goda målchanser ibland.
Det var övrraskande att den ungdomliga Vänge-kedjan lyckades så bra. Spelarna behöver bara lite mera stadga och rutin. Fardhem-spelarna verkade inte vara riktigt i tagen. Men det kanske lossnar efter premiärmatchen…