Från landsbygden.

Östra Gotland 12 April.
Utsigterna till vår.
Det tycks nu, som våren skulle hafva tagit sitt inträde med vackra solskensdagar och fågelsång, men ändock råder stark köld om nätterna, så, om det fortfar, kommer nog vårbruket mycket att försenas, ty de väldiga snödrifvor, som under vintern hopats längs gärdesgårdar och dylikt bli säkerligen hårdsmälta. I lördags hade vi »starättren u de tämlien strängt; bläcksnåjen had vör triddagen påsk, så de jär nå afskildt för i år, skall vör väl tro, men vintarn skall räekä äut i Juni; så sär attminsten daim sum jär klokä pa till spå um väderlaiken.» Hafvet ligger isbelagdt så långt man kan ge.
Med anledning af den stängda sjöfarten och brist på drittlar måste

Öster- och Gammalgarns mejeriaktiebolag
i måndags inställa sin verksamhet tillsvidare, till saknad för de många mjölkleverantörerna; mjölktillgången var lofvande, omkring 300 kannor om dagen, en god inkomst för allmogen. Vi hoppas derför att det kan snart komma i gång igen.

En sorglig händelse.
Ea båtsmanshustru i Ardre hade i dagarne före påsk satt en gryta på elden, hvarvid hennes ej fullt 2-årige gosse råkade röra vid bränderna, så att grytan stjelpte omkull och dess kokande innehåll kom ötver den lille, som deraf mycket illa skållades.

Tur vid jagt.
I måndags lyckades en i Stånga känd räfjägare, skjuta en räfhona, som var drägtig med ej mindre än 10, säger tio fullgångna räfungar. Ett liknande falll har i dagarne äfven inträffat i Östergarn, men med endast älften så många ungar.

Gotlands Allehanda
Måndagen 16 April 1888
N:r 31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *