Friluftsteater.

Både William Larsson och den teaterintresserade Visbypubliken hade igår bättre tur. Friluftsteatern blef verkligen en verklighet, då »Närkingarna» klockan sex igår eftermiddag gafs å Kneippbyn inför en publik, som torde uppgått till öfver 300 personer.
»Närkingarna» har ju gifvits i Visby legio gånger, och det gamla hederliga sånglustspelet var väl därför: in i detalj välbekant för flertalet af gårdagens publik. För de flesta var emellertid en teaterkväll i det fria en nyhet, hvars behag litet hvar syntes uppskatta.
Spelet var ock genomgående det bästa. Öfver sina medspelare höjde sig dir. Larsson väsentligt genom sin lyckade typ af drängen Lasse, en typ, som från början till slut väckte stor munterhet.
Med vissa afkortningar här och hvar gick spelet raskt, och det hela var undanstökadt på halfannan timme.
I sammanhang med friluftsteatera bief Kneippbyn i går föremål för en formiig invasion från Visby. Det ena tåget efter det andra förde dit och afhämtade massor af folk, och i själfva byn myllrade det till långt in på aftonen af folk, som omväxlande njöt af den härliga atftonen i naturen och den vackra musiken från dir. Kuhlaus tolf man starka orkester.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 28 Juni 1915
N:r 145.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *