Dödsfall

Förre hem.-äg. Leo Jakobsson, Liffride i Alskog, har avlidit i sitt hem, åttiofem år gammal. Han var född vid Hallgårds i Alskog och flyttade vid sex års ålder till Liffride. Där har han skött ett mindre jordbruk och jämte detta även ägnat sig åt skomakeriyrket. Ända till för ett par år sedan har han med stort intresse deltagit i missionsverksamheten och särskilt inom Alskogs friförsamling nedlagt ett nitiskt och uppoffrande arbete. Den nu bortgångne var också en vänsäll och glad kristen, som med sitt soliga leende spred glädje till andra.
Närmast sörjande är sonen Lennart Jakobsson, Liffride i Alskog, och dennes hustru jämte barnbarn samt en broder, skomakaremästaren Axel Jakobsson, Ljugarn.
— I en ålder av 94 år avled i dag Näs sockens äldsta invånare fru Kristina Jakobsson, maka till f. hem.-äg. Jakob Jakobsson, Näs, som nu efter makans frånfälle blir äldste församlingsmedlemmen. De har varit gifta i över 65 år.
Hon var född vid Drakarve i Näs och närmast sörjande är förutom maken, en dotter, Hilda maka till lantbr. Herman Båteisson, Näs, samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Gotlänningen
Onsdagen den 31 December 1952
Nr 303

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *