Hansekören

höll årsmöte på Liljehornet i går kväll och omvalde därvid till ordförande direktör Holger Sundström, till vice ordförande snickaren Sten Karlström, till sekreterare förvaltare Helge Christiansson, skattmästare järnhandelsbiträdet Helge Brone och sångledare hr Johannes Gardell. Andre dirigent är som förut fanjunkare Carl Löwin. Styrelsesuppleanter blev fanjunkare Nils Wass och kamrer Carl Wallin och till revisorer utsågs mejeriföreståndare Knut H. Tandberg och järnhandelsbiträdet E. F. Jonasson, den senare nyvald. Revisorssuppleant blev fanj. O. V. Andersson. Till festkommitte utsågs sjukvårdare Arne Cronhamn, tygarb. Bertil Freijd och lagerchef Gösta Lagerström.
I kören invaldes nio sångare och beträffande arbetsprogrammet beslöts att man i första hand skall biträda Gotlands sångarförbund vid dess konsert i mars. I mån av tid skall man sedan fortsätta på det program som påbörjades i fjol.
Man diskuterade sedan ordnandet av repetitionerna och vidare beslöts en årsfest för kören den 8 nov. Hansekören har nu ett 45-tal aktiva sångare och man hoppas på ett gott utbyte av vinterns verksamhet.

Gotlänningen
Torsdagen 16 oktober 1952
Nr 240

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *