Födelsedagar

SJUTTIOFEM ÅR fyller på onsdag änkefru Kristina Buskas, Bondarve Guldrupe. Sonhustrun fru Amalia Buskas fyller 50 år på torsdagen. Båda är födda i Ukraina och Kristina Buskas är änka sedan första världskriget, då hennes make stupade. Fru Amalia Buskas har gjort sig känd som en duktik husmor och är vidare verksam i lutherska syföreningen.

Fröken Elin Svensson, Vible i Västerhejde, fyller på tisdag sjuttiofem år.

Sjuttiofem år fyller ondagen den 24 september fru Ida Pettersson, Stora Bläsungs i Väskinde. Hon är född i Tofta och änka efter jordbruksarbetaren Karl Pettersson. Hon är verksam i kyrkliga syföreningen i socknen, där hon är en av de äldsta medlemmarna.

SJUTTIO ÅR fyller onsdagen den 24 september fru Edla Olofsson, Garverigatan 6 i Hemse. Hon är född i Östergarn och gifte sig år 1904 med hr Wilhelm Olofsson. Fru Olofsson var en av de tre gotländska husmödrar som år 1932 fick motta Stockholms-Tidningens diplom och hederspris för husmoderlig gärning.

SEXTIO ÅR fyller på tisdag förre hem.-äg. Emil Johansson, Botes i Gerum. Jubilaren, som är född i Gerum, har numera överlämnat gården till en måg. Sextioåringen är ansluten till Missionsförbundet.

Fru Tekla Pettersson, Lilla Vägome i Lärbro, fyller på onsdag sextio år. Hon är maka till byggnadssnickare Oskar Pettersson.

Fru Tekla Knape, Sigdes i Burs, fyller på tisdag sextio år.

FEMTIO ÅR fyller om måndag fru Linnea Kolmodin, maka till byggnadsarb. Erik Kolmodin, Mickels i Hablingbo. Jubilaren är född vid Hemmungs i Hablingbo men blev genom giftermål bosatt vid Mickels. Hon har gjort sig känd som en arbetsam och duktig kvinna inom hemmet och blivit allmänt omtyckt bland sockenborna. Under de sista tio åren har hon varit bunden av sjukdom, men trots prövningarna är hon alltid glad, och högtidsdagen kommer säkert ej att gå obemärkt förbi.

På onsdag fyller hemmansägaren Nils Hansson, Bonsarve i Vamlingbo, femtio år. Han tillhör baptistförsamlingen i hemorten.

På tisdag fyller fru Helga Sjöberg, Bjers i Roma, femtio år. Hon är maka till hr Ivar Sjöberg. Född i Småland kom hon redan i unga år till Gotland. Hon har gjort sig känd som en mycket duktig och präktig kvinna.

Femtio år fyller på tisdag fru Tora Fast, Lilla Råby i Hejdeby.

Gotlänningen
Lördagen 20 september 1952
Nr 218

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *