Dagens Turist

är en förtjusande liten dam från Säffle i Värmland. Hon heter Gullan Johansson och har kommit hit för att hälsa på några släktingar som bor i Dune. Det är emellertid första gången som fröken Johansson är här och givetvis blir det först lite sightseeing i rosornas och ruinernas stad innan färden går vidare till Dune och väntande släktingar.
Vädret kunde ha varit lite bättre, men annars är det ju ganska skapligt, tyckte turissan, men när hon såg förfäran avspegla sig i Snokens ögon, ändrade hon sig och förklarade att Visby verkade vara väldigt bra. Fröken Johansson tänker även göra ett besök på Karlsö, som hon har hört mycket talas om och naturligtvis hade hon även haft en tanke på Ruinspelen, som tyvärr redan är avslutade.
När fröken Johansson inte är ute och turistar så sitter hon på ett kontor i Säffle och där trivs hon bra. Men det är förstås skönt att slippa se skrivmaskinen för ett tag och helt ägna sig åt sightseeing, bad och avkoppling. Visbyvistelsen kommer att räcka 8-14 dagar till stor förnöjelse för Visby och…
Turistsnoken.

Gotlänningen
Torsdagen 14 augusti 1952
Nr 186

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *