Olympiaresan i annonspristävlingen nr 2.

Intervju och gratulation, en period Visby—Othemars. Personer: Intervjuaren: Gotlänningens brevsprättare. ”Offret”: Fru Ethel Smedberg.

Intervjuaren: — Är det Othemars 49?
»Offret»: — Ja, det är det.
Intervjuaren: — Är det möjligen fru Smedberg?
»Offret»: — Ja, det är det.
Intervjuaren: — Det var bra!
»Offret»: — Varför det?
(Konstpaus under vilken intervjuaren tänker ut vad han skall säga).
Intervjuaren: — Ja, eftersom det nu är fru Smedberg, för det är det väl riktigt säkert?
»Offret»: — Ja, det är det, vad är det Ni har på hjärtat?
Intervjuaren: — Ja, ta då tag i något, så Ni står stadigt, för det är Gotlänningen som ringer!
»Offret»: — Gotlänningen ? ? ? ? ?
»Offret»: Gotlänningen ! ! !! !
»Offret»: — »Naj, ja tror ja svimmar», är det sant? Ni menar inte? ! ? ! ?
Intervjuaren: — Just det, det var bara några småslantar som skilde! Gratulerar!
»Offret»: — Tackar, men tänk, jag som skänkt bort min Olympiaresa, i fall att jag skulle vinna, men det gör inget, då den i så fall stannar inom familjen. Vad jag är glad, det har ju diskuterats så väldigt här ute om den där roliga tävlingen. Jag kan ännu inte fatta att det är jag som har vunnit, det var i alla fall härligt.
Intervjuaren: — Instämmer, och kom nu in och hämta priset….

Nästa dag på redaktionen
— Jo, goddag, mitt namn är ERIK SMEDBERG, jag råkar vara den som är gift med den, som råkade vinna i annonspristävlingen. Jag är också den som fått överta priset.
Det skall bli skojigt att få fara utomlands och allra helst till Olympiaden i Helsingfors, det kom som från skyarna. Något man drömt om, men som aldrig kunnat bli verklighet. Idrottsintresserad som man är (har spelat fotboll i Othem) kommer det att bli en upplevelse, skriv upp det. Jag tyckte det verkade lustigt att just min fru skulle vinna, hon är nämligen syster till fru Sjöqvist här i Othem, som vann förra gången.
— RIDÅ —

MALMGRENS klarade lätt Ingrids strumpbekymmer.
Nylonstrumpan med mönstrad silhuetthäl och mörk söm kostade 8: 75.
GOTLANDS HEMSLÖJDSFÖRENING fick »slå in» den här tjusiga ryamattan. »önskedrömmattan» kallade Ingrid den förresten. Det riktiga namnet är »Drakslingan». Mattan är vävd av ren Gotlandsull och inspirerad av en runsten. Storleken är 130X190. En på alla sätt förtjusande och underbar matta, som kostade 710: —
AB HJALMAR CARLSSONS EL-BYRÅ fick sälja ett kylskåp »Gloria» på 200 1. Priset var 1.550: — —ett förhållandevis lågt pris. Tvättmaskinen AEG med bl. a. strömbrytare och en liten knopp nertill som om vattenslangen skulle lossna automatiskt hindrar vattnet från att rinna ut kostade 550: —. Summa 2.100: —.
WIDSTRÖMS EFTR. hade ett par vackra barock-stakar av äkta silver, som Alices mamma hade önskat sig i födelsedagspresent. Alice köpte dem och priset var 3T5: —.
ANDELSSLAKTERIETS AFFÄR på Adelsgatan besöktes givetvis också av de unga damerna. Vad de köpte var följande: Inkokt lax 235 gr. 2: 50, fyllda oliver 3i:7’5, franska champinjoner 2: 20, 1 burk Pic-Nic-skinka 9: 60, franska sardiner 3: 10, 1 burk dillkött (lamm) 4: — och norska räkor 2: 20. Summa 27: 35.
AB HENRIK ALYHRS körkortsfria Novolette av märket Husqvarna, en pigg och trevlig nyhet på cykelmarknaden, köpte Ingrid utan att ångra sig. Novolette behändiga hjälpmotor ger varje dag återbäring genom bekvämare och billigare färd till och Ifrån arbetsplatsen, affären o. s. v. — Novolette hjälpmotor förkortar restiden och berikar fritiden. Priset är 790: för komplett cykel.
APPELQUISTS för någon tid sedan hemkomna »Goliath», en revolutionerande bilnyhet, som också Alice blev mäkta imponerad av är en liten bil med jätteutrymme, enkel i konstruktionen och snål på bränsle. »Goliath» har en tvåcylindrig tvåtaktsmotor. Priset på detta förnämliga »åk» är med luftkonditionering 9.980:—.
LINDSTRÖMS HERR & DAMSKRÄDDERI kunde när Alice och Ingrid steg in visa förstklassiga och moderna dräkttyger. Det här tyget är av engelskt kamgarn med mönstret Birdeys. Ingrid ville ha dräkten ’skräddarsydd och priset skulle då bli S20: —. Att måttbeställa en dräkt går också bra och priset i konfektion blir då något lägre.

Gotlänningen
Onsdagen 2 Juli 1952
Nr 149

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *