Snöstormen och postgången.

Den sibiriska vinterknäpp, hvilken kommit såsom en lika oväntad som otreflig afslutning på innevarande års vinterkampanj, har vållat betydande rubbningar i vår förbindelse med fastlandet.
Ång. Polhem, som lämnade Nynäshamn kl. 6 i går morse, kom på eftermiddagen under land här, men kunde på grund af den häftiga snötjockan och höga sjögången icke söka sig in i hamnen. Ångaren hade därför intet annat val än att rida ut ovädret å hafvet härutanför, där fartyget sålunda tick ligga och stampa ända till half 11-tiden i förmiddags, då det efter en vacker och lycklig insegling genom brottsjöarna i gattet inlöpte i hamnen. Ångaren var då mer än ett helt dygn försenad. Att de ombordvarande passagerarne haft det i hög grad besvärligt under de långa timmarna, kan lättare tänkas än beskrifvas. Ångaren återvänder härifrån till Nynäshamn kl.
half 9 i afton.
Ång. Hansa hitlände från Stockholm ungefär en half timme efter Polhem och kvarligger här till i morgon afton. Ångarens dagstur till Nynäs har nämligen instälts. Vi få alltså ingen fastlandspost i morgon.
Ungefär samtidigt med Polhem i går eftermiddag kom norska ångaren Flora — på resa från England med kollast till cementfabriken — under land här, men måste åter vända utåt och låg ännu i middags och höll sjön tätt under vågbrytaren. Kl. 2 e. m. kumde dock ångar ren taga sig in i hamnen.
Ångf. Gute kvarligger ännu här i afvaktan på lugnare väder; likaledes kvarligger ång. Klintehamn i Burgsvik.
Ovädret, som nu mattat af betydligt, ehuru en och annan häftig snöby äfven i dag förekommit, har medfört en riklig nederbörd iform af snö till fromma för jorden. Och då man vet att »aprilsnö är fåragö», har ju ruskvädret äfven haft sitt goda med sig.
Barometern står emellertid ännu lågt, iså det är möjligt, att det finnes mera oväder i faggorna, innan våren på allvar gör sitt inträde.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 12 April 1913
N:r 83

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *