Kriget.

Serbiska hjälpexpeditionen till Skutari.
I Wien är man synbarligen mycket oroad öfver den serbiska hbljälpexpeditionen till Skutari. Man anser att expeditionen tilltagits i så stort omfång icke hufvudsakligen för att kunna betvinga Skutari, utan för att stärka Serbiens ställning i Albanien och eventueltfortsätta de serbiska massakrerna mot den albaniska befolkningen. I officiösa österrikiska kretsar erkänner man, att den serbiska åtgärden är ägnad att ingifva allvarliga bekymmer, och samtidigt framhålles att Österrike under dessa omständigheter icke kan tänka på att hemföröofva en enda soldat från sydgränsen.

Grekland besätter södra Albanien.
Till B. L.-A. telegraferas från Aten: Grekiska armén lär ha fått order att besätta hela södra Albanien utefter en linje från Valona till Pres-passot.

Fem timmars strid vid Skutari.
Till Neve Freie Presse telegraferas från Cettinje: I förgår morse företogo turkarne ett utfall från Berditza för att furagera. De montenegrinska förposterna Öppnar de en våldsam eld mot fienden, som efter 5 timmars strid drog sig tillbaka. Montenegrinerna togo 24 fångar. Dessutom kade turkarne 25 stupade och ett 50-tal sårade.

Rumäniens läge blir allt allt mera kritiskt.
Från Bukarest meddelas, att rumänisko minesterpresidenten framhållit för franska och ryska sändebuden, att Rumäniens läge blir allt svårare genom dröjsmålet med ordnandet af den bulgariska gränsfrågan. Skulle Bulgarien komma att sluta fred med Turkiet, innan nämda fråga ordnats, så torde Rumänien bli tvunget att mobilisera, läget blir då ännu mera kribiskt.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 12 Mars 1913
N:r 59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *