Idrott och Sport.

IF Gute arrangerar stävlingar 8 aug.
Första loppet på 1 engelsk mil på Gotland.

Enligt flerårig hävd kommer Gute att anordna störa friidrottstävlingar i början av augusti och man arbetar nu för högtryck inom klubben för att få upp detta arrangemang till något stort och värdefullt för öns idrott. Tävlingarna gå den 8 augusti och man har tillfredsställt publikens smak genom att låta löpningarna få majoritet. Det blir 100 m., 400 och 800 m. samt för första gången i modern gotländsk idrott löpning 1 engelsk mil, en distans som nu blivit synnerligen populär även i Sverige genom Häggs och Arne Anderssons rekordklippningar på distansen. Vidare löper man 3,000 samt korta häcken. Av övriga grenar har man tagit med längd, höjd och stav samt diskus och kula.
Klubben har f. n. underhandlingar med flera kända fastlandsidrottsmän och resultatet kommer väl att spörjas nom den närmaste framtiden. Anmälningstiden utgår den 4 augusti,

Fotbollen i kväll
kommer att stå mellan VIF och kustartilleriet, emedan AIK, som i går nämndes som kustens motståndare, inte kan ställa upp acceptabelt lag på grund av inkallelserna. VIF har nu fått ihop ett lag av A-spelare och reserver som kommer att bjuda kustartilleristerna motstånd. Kl. 7 i kväll början man.

Budkavlar sändas till idrottsjubileet 14 aug.
Från Haparanda i norr, från Ystad i söder och från Sälen i väster komma budkavlar med budskap från de olika landsändarna att stråla samman i Stadion den 14 augusti för att ytterligare höja glansen över riksidrottsförbundets 40-årsjubileum, som den dagen firas med festligheter i Stadionborgen och i Stadshuset.
Organisationen av budkavlarna har skett i samarbete med cykelförbundet, och budkavlarna transporteras på cykel av kända drottsmän från de trakter som passeras. I anslutning därtill göras olika arrangemang och på flera platser förbereder man större eller mindre tävlingar.
Kavlarnas utseende har fastställts efter modeller i Nordiska museet, äro fullt tidstrogna och ha som emblem försetts med riksidrottsförbundets idrottsmärke i guld. De tre stafetterna — Nordstafetten, Sydstafetten och Nordväststafetten ha försetts med budskap präglade på kalvskinnspergament och författade av biskop Jonzon i Luleå, författare Nils Ludvig Olsson i Höör och redaktör John Werkmäster i Falun. Budskapet uppläses på de orter där uppehåll göres.
Nordstafetten startar i Haparanda redan på måndag.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 29 Juli 1943
N:r 171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *