Solljus — Havsbrus — Fågelspel

lyder den lockande rubriken på en smalfilm i färg, inspelad i en miljö av gråbruna, fågelomsvärmade klippor, ett blått hav och en solig himmel ute på Lilla Karlsö under de tre senaste somrarnas fågelhäcknings- och lammlydningsperioder.
Filmen är inspelad av fågelfotograferna Gösta Håkansson och Ragnar Nordström i Visby och textförfattare är hr Arvid Ohlsson i Vallstena.
Det har upplysts oss om att filmupptagningen som omfattar cirka 50 minuters speltid och bl. a. innefattar de mest fulländade bildserier från de branta, klippväggarnas alkfågelhyllor, från den rika fågelhäckningen på hjässan såväl som utmed stränderna, samt dessutom bilder från ”lamblydningen”, ur växtvärlden o. s. v. har bekostats av Svenska Naturskyddsföreningen, under förutsättning att behållningen från visningarna av filmen kommer att avsättas till en fond för skydd åt gotländska lövängar.
Arbetet med denna film har på grund av kriget dragit långt ut på tiden och först under förra sommaren kunde inspelningen slutföras.
Nu ligger emellertid filmen klar och får enligt annons i gårdagens tidning sin premiär här i Visby söndagen den 21 febr. med tvenne föreställningar på Arbetareföreningens lokal, en kl. 6 och en kl. 8 e. m.
Som förspel till Karlsöfilmen visas en kort filmupptagning ur duvhökens liv. Inträdet till föreställningarna är 1 kr. och att tillslutningen av besökare kommer att bli livligt torde man ha skäl att fönvänta.

Gotlands Allehanda.
Fredagen den 19 februari 1943.
N:r 41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *