Gillessammanträdena avslutade.

I går eftermiddag hölls det sista i raden av sammanträden med hushållningsgillena och detta var förlagt till Stånga, där lantbrukare Kr. Kristiansson, Maldes, fungerade som ordförande. Sedan denne öppnat sammankomsten, vid vilken bortåt 40-talet personer voro närvarande, inleddes gillessammanträde handlingarna. Härvid omvaldes i styrelsen lantbr. Lars Jakobsson, Koparve i Lau, med Lars Pettersson, Koparve i Lau, som ersättare. Till rapportörer valdes för Stånga Kr. Kristiansson, Maldes, för Burs Hugo Andersson, Gläves, för När Ivar Pettersson, Bomunds, och för Lau Gunnar Hansson, Hemmor. Ett 25-tal nya medlemmar invaldes i gillet.
I anknytning till sammanträdet hölls en kort jordbrukarkurs under medverkan av konsulenterna Lorensson och Ljunggren och sedan den senare hållit ett av sina föredrag bjödo stångadamerna på kaffe över lag, vilket givetvis blev uppskattat. I fortsättningen höll konsulent Ljunggren ytterligare ett föredrag om utfodringsfrågorna och sedan talade konsulent Lorensson om vegetabilie- och spannmålsproduktionen. En film visades även i samband med föredragen.
Lantbrukare Josef Jacobsson, Bosarve, höll till sist ett högstämt tal, vilket avslöts med ett leve för Sverige samt ”Du gamla du fria”.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 3 februari 1943
N:r 27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *