Dödsfall.

F. d. disponenten Mårten John Fries, Mariefred, har avlidit i en ålder av 87 år.
Den bortgångne, som var född på Lummelunda på Gotland, kom i unga år till fastlandet och hade anställning vid olika bruk i Värmland. Han blev sedermera förvaltare vid Björneborg och därefter disponent vid Bäckhammar och Krontorp. Den största delen av sitt liv har han varit bosatt och verksam i Kristinehamn, där han togs i anspråk inom det allmännas värv. Han har sålunda varit ledamot av stadsfullmäktige och drätselkammare och beredningsutskott samt under många år ledamot av kyrkorådet. Den bortgångne sörjas närmast av maka, född Norlin, en dotter, gift med grosshandlaren Knut Fries i Stockholm, en son, ingenjör Mårten Fries, bosatt i Tokio, samt brodern, grosshandlaren Rudolf Fries i Stockholm.
— I sitt hem i Kappelshamn har handlanden Fritz Kahl avlidit i en ålder av 73 år. Han har under den senaste tiden dragits med sjukdom.
Den bortgångne var född å Kappelshamn den 29 dec. 1863, hade i unga år kondition i affär i Växjö samt som kontorist å Neptunbolaget i Stockholm och övertog därefter år 1885 sin faders affärsrörelse i hemorten. Han har sedan i över femtio år drivit sin affär i Kappelshamn, vilken utom minuthandel omfattat även export av trävaror och kalksten m. m. I sin hemsocken var han flitigt anlitad i allmänna uppdrag. I ett 20-tal år var han skolkassör i församlingen, i styrelsen för Hangvars och Halls sparbank har han varit ordförande och likaså har han sedan lång tid tillbaka varit ordförande i hamndirektionen i Kappelshamn, vilken befattning han först i år frånträdde.
Den gamle patronen efterlämnar ett aktat minne icke blott i den bygd, där han verkade, utan även i den kår, som han tillhörde. Närmast Börjes han av maka och tre söner, av vilka två äro verksamma i faderns firma och den tredje övertagit faderns befattning som poststationsföreståndare, vilken den nu bortgångne innehade i 39 år, samt av en dotfer gift med komminister Josef Hedberg i Döderhult.

Gotlands Allehanda
Torsdagen 3 December 1936
Nr 282

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *