Vackra prov på körskicklighet

har den senaste veckohelgen givit i Visby närhet. På lördagseftermiddagen lyckades en husbil från en finna i staden med nöd och näppe klara sig från en kollision med Västerheidetåget vid vägövergången vid Viblevägens anhalt. Tåget kom från Visborgs slätt på väg söderut och bilen var även på väg åt samma håll. Det måste sålunda betraktas Som ganska anmärkningsvärt att chauffören icke ägnat den förmodligen välbekanta vägövergängen någon uppmärksamhet. När han såg tåget, var det för sent att stanna, utan han måste kasta ned bilen i diket till vänster om vägen för att undvika kollision med tågets sista vaga. Det gick nu bra, tack vare en välvillig försyn.
Det andra beviset på slöhet vid ratten förekom vid 7-tiden i går morse mitt för skyttepaviljongen på södra landsvägen. En Chevroletvagn från Hemse hade lånats av en fastlänning, som skulle avhämta en person vid båten. Så skedde även, man vad som förekom under vägen är icke gott att säga, ty på nyssnämda plats körde bilen med god fart av vägen och ned i det ganska djupa diket. Att farten varit tillfredsställande framgår av att en telefonstolpe, som råkade stå i vägen, kördes tvärt av. De åkande, utom föraren en dam, undsluppo utan blessyrer och vagnen kunde, sedan bilambulansen dragit den ur diket, för egen maskin köras till staden och var på eftermiddagen åter klar för nya äventyr. Man brukar skylla på fel i styrinrättningen i dylika fall; föraren var i alla händelser fullt nykter, uppgives det för oss.
På vägen mellan Hejdeby och Visby råkade i går kväll en Källungebil halka ned i diket, vilket hade till följd att fordonet måste forslas till bildoktorn för att ses om en smula.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 8 augusti 1932
N:r 181

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *