Landsbygden.

Rone, 16 Nov.
Tillbud till olycka. Då en ung husbonde förliden onsdag var på resa i en grannsocken hände sig att som han satte sig på vagnen för att resa derifrån hästarne kommit i sken inne på gården. De blefvo dock hindrade i grinden att komma vidare, men vagnen vreds omkull och ynglingen slapp med en lindrig kroppsskada, ehuru tömmarna snott sig om ynglingens fötter. Ynglingen skulle dagen derpå stå brudgam. Så på bröllopsdagen då hela brudtåget reste från kyrkan der vigsaelakten försiggått, hände det att den ene brudmarskalken föll af hästev, mindre van som han var vid att rida. Emellertid händeingen vidare olycka.

Strömmingsfisket i går var här ganska lofvande, 20 till 30 valar på man; somliga båtar, som vågade gifva litet sank, hade ända till 70 valar.
En fiskare hade under natten kommit öfver ett större bränvinsfat långt ute till sjös.
De gjorde alla möjliga försök att berga detsamma, men deras farkost var för liten så att.
de måste öfvergifva det. Mycket bräder och plank hade synts flyta på hafvet.

Roma, 16 Nov.
Den störste skytten på Gotland är bosatt i Roma sedan några år tillbaka. Genom arrende af jagtmarker i flere socknar har hr Rettig skaffat sig en omfattande jagträtt som han flitigt begagnar med stor framgång. Så hade han t. ex. i år utgången af tiden för rapphönsjagten fält icke mindre än 486 exemplar af detta villebråd.

Barlingbo, 16 Nov.
Mejeriet här går raskt framåt och utvecklar sig. För att göra sig oberoende af möjliga hinder i kommunikationerna under vintern har mejeribolaget skaffat sig en pasteuriseringsapparat, hvarigenom möjliggöres en sådan beredning af smöret, att det står sig flere månader utan att ändra smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *