Rättegångs- och Polissaker.

Visby rådhusrätt.
Den skjutna katten och den stulna veden, som utgöra tvisteämnena mellan muraren P. A. Johansson kärande, och skräddare Malmborg, svarande jämte åklagaren å tjenstens vägnar för olofligt skjutande å stadens mark, voro ånyo i dag föremål för rättens behandling.
Åklagaren hörde åtskilliga vittnen konsul Karl Ekman berättade, att han en helgdag i somras från Möllerska trädgården hört ett skott strax utanför åt söder, hvilket föranledt honom att se utöfver planket, då han iakttagit Malmborg stående med en bössa i handen och Johansson förebrående honom att ha skjutit en katt, som skulle befinna sig under en brädstapel. Jernhandlare Johansson hade tillsammans med Malmborg och eu annan person på begäran af Malmborg gått med denne samt skjutit under brädstapeln efterj en katt, som vittnet ansåg vara död förut, eller åtminstone mycket nära, M. hade sagt att han ej var säker på att han skjutit ibjäl djuret riktigt första gången. Johanna Vesterlund vittnade att hon flere gånger sett Malmborg taga till ved plankstumpar från ett Johansson tillhörigt gammalt fartygsskrof. Arbetaren J. M. Karlsson, svarandens vittne, aflade ed på att han då katten låg under brädstapeln sett ögonen lysa på honom. Svaranden bestred de aflagda vittnesmålen, utom det sista.
För ytterligare ett vittnes hörande uppsköts målet.

För förseelse mot bygnadsstadgan var instämd enkefru Siltberg som 14 sistl. Oktober skalle i en öppen afträdeskista å gården låtit en mängd stillastående vatten vara qvar i kistm. Den åtalade medgaf att det på natten kommit så mycket regnvatten i kistan att den ej gerna kunde mättas med torfströ. Hon dimdes att böta 3 kr.
— Herman Lindström var instämd för att å en utanför stenhuggeritomten löpande korsgatan ha upplag af sten samt att der höggs och bearbetades sten, så att skärfvor foro omkmmg samt att natten mellan 6 och 7 Novembe 2:ne arbetsvagnar och en foderhäck placeats å gatan, Svaranden erkände hvad som lages honom till last och dömdes till 5 kr.
böter.
— Karl Olsson var instämd för att vid nybygnad å Skepperop rn ha belamrat mera än häfva gatan med bygnadsmateriel till hinder för trafikerande. Svaranden erkände och dömdes till 5 kr. böter.

För våld mot person var skomakare Axel Löfqvist instämd. Sraranden skulle på aftonen 14 sistlidne Oktober utan föregående ordväxling ötverfallit och slagit skomakare Ekman så att blodvite uppkommit. Svaranden förmälde att han vid 8-tiden på aftonen mött Ekman och att de kommit i ordväxling, dervid Ekman måttat ett slag åt Löfqvist men att han böjt sig undan och i detsamma sträckt ut armen och denna hade träffat Ekman, som SR omkull. För vittnens hörande uppsköts målet.

För att ha hindrat polisen vid anhållandet af en person som skulle aftöras till vaktkontoret var artilleristen K. G. A. Nyberg instämd. Nyberg nekade.
För vittnens hörande uppsköts målet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *