Lina myr.

Tillåt några frågor, som jag gjort mig vid läsningen av redogörelsen i fredagsnumret för utdikningssammanträdet torsdagen den 30 oktober i Bara bygdegård. Jag ber om svar i tidningen på frågorna av den anledningen, att jag tror, att många fler än jag gjort sig dem och med intresse väntar på svaren.
I artikeln heter det, att bl. a. »Naturskyddet ej inställt sig genom några ombud», varför sammanträdet kunde »avslutas utan att några stridigheter uppstått mellan skilda intressen.» Den omtalar också, ait red. Arvid Ohlsson anfört någon anmärkning mot brokostnader.
Lantbrukaren och författaren Arvid Ohlsson är väl identisk med »red. Arvid Ohlsson» och därmed med Svenska »Naturskyddsföreningens länsombud? Hur kan då »Naturskyddet» ha varit orepresenterat? Om herr Ohlsson av obekant anledning ansett sig förhindrad att föra naturskyddsvännernas talan, borde han inte då som länsombud för deras riksorganisation ha tillsett, att någon representant för den centrala ledningen av föreningen varit närvarande vid sammanträdet?
Det talas i artikeln om »det en gång så rika fågelparadiset». Vill herr Ohlsson med den formuleringen antyda vad han i ett septembernummer av Dagens Nyheters bilaga »På landet» inspirerat signaturen Absalon att skriva, nämligen att fågellokalen Lina myr är endast ett minne? Har herr Ohlsson inte även under de allra senaste åren sett och hört åtskilliga av myrens mest karakteristiska sällsyntheter där?
Klintehamn den 4 november 1958.
Karl Kahlström

Gotlänningen
Fredagen 7 November 1958
N:r 258 B. Årgång 74.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *