Ångfartygsbolaget Gotland

hade i lördags extra stämma, ledd af landssekreterare Hambræus och besökt af sjutton aktieägare för att besluta, om en likartad vintertrafik med ångaren Klintehamn på Stockholm, som sistl. vinter ägde rum, för instundande vinter äfven skulle upprätthållas.
Efter en stunds öfverläggning om formen å den skrifvelse med bagäran om stats anslag, som skulle aflåtas till k. m:t, beslöt stämman utan omröstning att i en lighet med styrelsens och delegerades förslag uppdraga åt styrelseu att till k. m:t göra framställving om statsanslag för fortsättande af nömda vintertrafik med Klintehamn semt att härom å bolagets vägnar på vilkor, som styrelsen och delegerade finna antagliga, afsluta kontrakt vare sig för ett år eller företrädesvis på obestämd tid tills vidare med rätt både för staten och bolaget att uppsäga kontraktet innan 15 Juni 1887, hvaremot, om uppsägning ej sker, kontraktet må anses gällande för ytterligare ett år och så vidare. Derjäm te erhöll styrelsen bemyadigande att låta försäkra ångaren till belopp, som styrelsen funne skäligt.
Af de uppträdande talarne, ordförande, lektor Bergman, hrr Karl och Axel Ekman, R. Cramér, K J. Broander samt länsbokhållare Melin, yttrade sig ingen mot ett fortsättande af nämda vintertrafik.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 13 Juli 1886
N:r 56.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *