Metodistbiskopen J. F. Hurst

från Amerika höll igår afton predikan i härvarande metodistkapell, som var till trängsel fyldt af åhörare. Predikan, som hölls på engelska och tolkades af predikanten Ågren från Upsala, hade till text 1 och 2 verserna af 12 kapitlet i Ebreerbrefvet »Efter vi nu hafva om oss en så stor hop vittnen, låtom oss aflägga synden, som alltid låder vid oss och gör oss tröga, och låtom oss med tålamod löpa i den kamp, som oss förelagd är. Och se på Jesus, som tron begyat och fullkowmnat hafver, hvilken, då han måtte haft glädje: led korset och aktade icke smäleken och är sittande på högra handen på Guds stol».
Hr Hurst föredrag var anslående och hans. utveckling af ämnet af god och kärnfull art. Han är en sextio års man, och hans uppträdande är den intelligente amerikanarens.
Biskop Hurst, hvilken såsom ordförande ledde. sistl. års metodistkonferens i Upsala, har sedan dess besökt, bland andra länder, Bulgarien, Indien, Kina och Italien, samt är nu på väg till sitt hem land Amerika. I förra veckan öfvervar br H. såsom ledare metodistkonferensen i Motala.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 29 Maj 1885
N:r 43.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *