Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller på lördag änkefru Johanna Andersson, Gartarve i Gammelgarn. Hon har tidigare varit bosatt i Ala, men bor nu hos en dotter i Gammelgarn.

SJUTTIO ÅR fyller annandag jul hemmansägaren Oskar Liljegren, Nygårds i Hejnum. Sjuttioåringen, som är född vid Nygårds, vilken gård han på sin tid fick överta efter fadern, har innehaft en hel del förtroendeuppdrag och bl.a. varit ledamot av kommunalnämnden, kristidsstyrelsen och kyrkorådet. Han har också tillhört styrelsen för Tingstäde mejeri i många år. Jubilaren har gjort sig känd som en duktig och rejäl odalman.

På lördag fyller förre hemmansägaren Johan Hansson, Bölske i Grötlingbo, sjuttio år. Sjuttioåringen, som är född vid Ronnings i samma socken, tillträdde gården vid Bölske efter sitt giftermål. Gården har numera övertagits av en måg. Jubilaren har vid sidan av skötseln av sitt jordbruk under en följd av år även svarat för en av tröskarna i socknen samt är sedan åtskilliga år tillbaka vaktmästare i Salemkapellet.

Sjuttio år fyller på fredag änkefru Julia Ringvall, Hammars, Fårö. Hon är född på Fårö och änka efter lantbrevbäraren Janne Ringvall. Hon är ansluten till Sjömansföreningen på Fårö.

SEXTIO ÅR fyller på lördag lager, arbetaren David Olsson, Visborgsgatan 4, Visby. Jubilaren, som är född i Visby och tidigare varit verksam inom byggnadsbranschen, är nu sedan några år anställd på Centralföreningens lager.

Stenarbetaren Anders Sigalit, Fardume i Rute, fyller på lördag sextio år. Han är svenskbybo och inflyttade till Rute 1950 efter att tidigare ha varit bosatt vid Halner i Bro. Han är anställd hos Slite cement.

Annandag jul fyller förre hemmansäg. Ragnar Pettersson, Kopungs i Ardre, sextio år. Jubilaren, som är född vid Kopungs och i många år innehaft fädernegården, har även tagits i anspråk för en del kommunala uppdrag och bl.a. varit ledamot av fattigvårdsstyrelsen.

FEMTIO ÅR fyller på lördag småbrukaren Emil Jakobsson, Bölske i Eke. Han är född i Havdhem och har gjort sig känd som en synnerligen duktig jordbrukare, som sköter sitt lilla jordbruk på ett mönstergillt sätt.

Femtio år fyller på fredag arrendatorn Valter Jansson, Kambs i Lummelunda.

Gotlänningen
Måndagen den 22 December 1952
Nr 297

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *