Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller på söndag förre hemmansägaren Hans Sandström, Rofinds i Vamlingbo. Han är född i Hamra, där han i många år brukade en mindre gård vid Sallmunds. År 1921 blev han änkeman och sedan han utarrenderat jordbruket flyttade han 1938 till Vamlingbo och bosatte sig vid Rofinds. Han är alltjämt pigg och kry.

Änkefru Jakobina Mårtensson, Lingsarve i Vamlingbo, fyller på söndag åttio år. Hon vistas f. n. hos en dotter på fastlandet.

På lördag fyller änkefru Emma Pettersson, Kyrkebinge i Gothem, åttio år.

Åttio år fyller på lördag änkefru Teodora Augusta Maria Wetterstedt, Lännavägen 17 A, Visby.

På lördag fyller f. hushållerskan Alma Lindqvist, Hägvalds i Vallstena, åttio år.

SJUTTIO ÅR fyller, på lördag f. hemmansägaren Valter Pettersson, Munsarve i Hejde. Han har gjort sig känd som en duktig jordbrukare och som en rejäl och präktig karl. Gården har han numera överlämnat till dotter och måg.

SEXTIO ÅR fyller om måndag fru Elvira Andersson, änka efter hr Karl Andersson, Kvie i Eksta, som avled för ett par månader sedan. Hon har bl. a. skött vaktmästaresysslan i bastun sedan dess tillkomst, med makens bistånd så länge han levde, och fortsätter denna syssla med hjälp av en hemmavarande son. Hon är också en trogen medlem av Lutherska syföreningen. Hon är glad och trevlig personlighet, som förskaff at sig många vänner, vilka säkerligen kommer att låta höra av sig på högtidsdagen.

Sextio år fyller på söndag fru Jenny Johansson, maka till handlanden Gunnar Johansson, Fidenäs.

På söndag fyller änkefru Josefina Nilsson, Gervalds i Vamlingbo, sextio år. Sextioåringen, som är född vid Bjärges i samma socken, är änka efter hemmansägaren Arvid Nilsson. Hon är ansluten till Missionsförbundet.

Sextio år fyller på lördag lantbrukaren Hugo Eneqvist, Anglarve i Träkumla. Han innehar sedan många år fädernegården och har gjort sig känd som en duktig jordbrukare.

FEMTIO ÅR fyller på lördag lantbrukaren Erik’ Larsson, Kaupungs i Ardre.
Han är född i Ardre. I drygt 25 år har han varit medlem i Ardre baptistförsamling, där han gjort sin insats i söndagsskolarbetet och nu under många år varit församlingens föreståndare.
I gamla Ardre kommun var hr Larsson ledamot i kommunalfullmäktige, kommunalnämnden, skolstyrelsen och valnänden, och hans arbetsuppgifter har fortsatt in i nybildade Ljugarnskommunen, där han också tillhör kommunalfullmäktige och är ordf. i nykterhetsnämnden. Han är också sedan många år tillbaka ordf. i Ardre folkpartiförening. Ordförandeplatsen bekläder han även i socknens fruktodlareförening. Sitt jordbruk har jubilaren skött på ett framgångsrikt och föredömligt sätt, och såväl här som på övriga områden, där han är engagerad, har han nedlagt stort intresse och energi.

Femtio år fyller på söndag fröken Karin Andersson, Södra Murgatan 10, Visby.

På söndag fyller hemmansägaren Gustav Nilsson, Levide i Eskelhem, femtio år. Han är bördig från Öland men har i många år varit bosatt på Gotland, där han bl. a. varit anställd vid Bläse och andra kalkbrott. Numera innehar han eget lantbruk.

Änkefru Hildegard Jönsson, Södra Slottsgränd 9, Visby, fyller på söndag femtio år. Jubilaren, som är född i Alva, är änka efter styrman Harald Jönsson.

Gotlänningen
Onsdagen den 3 December 1952
Nr 281

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *