Hastig köldknäpp 22 gr. i natt.

Lärbro och Buttle kallast.
I går kväll kom helt hastigt en köldvåg svepande över Gotland och man tyckte sig med ens försatt till I förra vinterns isande köldperiod, då man förgäves sökte hålla värmen uppe såväl inom- som utomhus. Kvicksilvret i termometrarna sjönk på ett par timmar över tio grader och kallare blev det under nattens lopp.
Enligt de rapporter som vi fått i dag skulle Lärbro och Buttle ha haft kallast med 22 minusgrader någon gång under nattens lopp. Vädret var under kvällen klart och stilla eller ibland med någon dragning från OSO. På morgontimmarna inträffade emellertid en omsvängning i väderleken, ty det mulnade igen och vinden svängde över åt VSV, vil-ket medförde att temperaturen åter steg till det som varit normalt hittills i år.
I Visby har man haft 14 grader som kallast nere i stan medan temperaturen höll sig vid 16-17 grader i förstäderna. Gothem rapporterar 21 grader, Roma 20 samt Norrlanda, Ala och Vallstena 19 grader. Köldknäppen tycks som nämnts ha gått lika fort som den kommit, ty i middags noterades -1,4 i Visby, -2 i Roma och -6 i Lärbro.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 11 januari 1943
N:r 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *