Gymnastikläger på Skälsö även i år.

Gymnastikens dag anordnas den 30 maj. Ledardagar 30-31 januari.
Gotlands gymnastikförbunds styrelse hade i går sammanträde i rådhuset under ordförandeskap av överstelöjtnant Erik Edlund. Därvid beslöts bl. a. att även i sommar anordna två gymnastikläger på Skälsö för folkskolebarn. Lägren skulle hållas den 9-18 juli samt den 23 juli-1 aug.
I samband med denna fråga diskuterades en del förslag om förbättringar på lägerplatsen och arbetsutskottet fick i uppdrag att föra dessa frågor vidare. Den sedan i höstas uppskjutna jubileumsfesten beslöt man hålla den 7 mars. Dagen för årets distriktsfest — Gymnastikens dag — fastställdes till den 30 maj. För genomgång av programmen för de kvinnliga och manliga masstrupperna komma ledardagar att hållas den 30-31 jan. Lördagen den 30 jan. sammanträder ledarföreningen, varjämte det blir samkväm och på söndagen den 31 blir det genomgång av program samt olika färdighetsövningar och övningar på matta. Man beslöt att programmet vid Gymnastikens dag om möjligt skulle utökas med massuppvisning av en barntrupp från hela Gotland. Vidare blir det uppvisning av kvinnlig och manlig elittrupp.
Vid sammanträdet lämnades rapporter från arbetet i gymnastikföreningarna, varvid det framkom att man på många håll haft svårt att komma i gång under hösten, men att det utlovats bättring till våren. På flera platser hade man haft svårigheter med att få lokal och gymnastikledare.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 11 januari 1943
N:r 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *