Krock lastbil-personbil i Bro.

Halvliter avsmakades på vägen.
En trafikolycka inträffade igårkväll vid 5-tiden utanför handl. Wallins affär i Bro. En lastbil som var på väg mot Tingstädehållet körde in i en mindre personbil som med en dam vid ratten kom från motsatta hållet och skulle svänga ned till affären.
Damen som körde personbilen uppger bestämt att hon givit tecken för ändrad körriktning, medan lastbilschauffören säger att så icke var fallet. Personbilen körde innan krocken på rätt sida av vägen och svängde sedan ned till affären som ligger på högra sidan. Vid krocken blev personbilens framparti svårt ramponerat och damen fick ett fult krossår i pannan. Lastbilschauffören medförde en äldre person och två barn, vilka fick en del skrubbsår och fördes tillsammans med den kvinnliga bilisten till lasarettet, som alla tre sedan fick lämna efter att ha blivit omplåstrade.
Lastbilschauffören visade inga tecken på att vara spritpåverkad, men medgav att en halvliter hade avsmakats på vägen ut. Han fick i vanlig ordning underkasta sig blodprov.
Landsfiskal Önnered har hand om utredningen och efterlyser om någon möjligtvis har kört efter personbilen när olyckan inträffade. I så fall ombedes den eller de personerna att sätta sig i förbindelse med landsfiskalen, tel. 2285.

Gotlänningen
Fredagen 31 oktober 1952
Nr 253

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *