Gemensamt sammanträde

mellan folkskolestyrelse och lärare hölls vid Solbergaskolan i går kväll under god tillslutning. Förhandlingarna leddes av folskolestyrelsens ordförande, riksdagsman Georg Pettersson.
Assistent Torsten Molin från ungdomsförmedlingen redogjorde för yrkesvägledningen och åtgärderna att bereda eleverna i folkskolans 8:e klass praktiska studier i yrken av olika slag på skilda arbetsplatser. De försök som gjorts ha visat goda resultat och omfattats med stort intresse både av barnen och deras föräldrar, framgick det av den följande diskussionen.
Nästa fråga avsåg skolornas lekplaner, deras iordningsställande och permanentbeläggning samt utrustande med idrotts- och lekredskap, regnskydd m. m. och inleddes av överlärare G. Lingegård. Ett anslag för ändamålet har ställts i utsikt för de närmaste åren, varigenom planering skall kunna ske nästa sommar och permanentbeläggning året därpå. Även i denna fråga gjordes många inlägg i diskussionen.
Till sist dryftades frågan om nedbringande av kostnader för den fria undervisningsmaterielen och en del praktiska förslag framfördes i detta hänseende. Frågan skall vidare behandlas av en kommitté vid skolan.
Under en paus i sammanträdet serverades kaffe i skolbespisningslokalerna.

Gotlänningen
Fredagen 31 oktober 1952
Nr 253

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *