Mest trafikmål på Allekvia i dag.

Dagens tingsförhandlingar på Allekvia inleddes med ett civilmål. Det var två personer från nordöstra Gotland som tvistade om en likvid på 800 kr som utgjorde betalning för en del byggnadsarbeten.
Kär. som haft arbetet om hand gjorde gällande att han vid två tillfällen fått en check om vardera 800 kr. Svar påstod att kär. förutom dessa checker även fått 800 kr i kontanter. Han visade också ett kvitto i rätten som bevis på att kär. mottagit pengarna. Kär. kunde inte påminna sig att han skrivit på något kvitto.

Två trafikmål
och ett egenmäktigt förfarande samt en hel del mindre förseelser hade anhängigjorts av landsfiskalen i Slite distrikt. Det första målet som tog lång tid i anspråk då bl. a. tre vittnen hördes, gällde en kollision mellan en lastbil och en kronans patrullbil på de s. k. Bälsallvar. Båda förarna var åtalade för att ha hållit för hög fart och för att inte ha hållit sin vänsterkant ordentligt. Väglaget hade vid tillfället varit ganska halt och krocken hade blivit kraftig. Båda de åtalade bestred.
Under eftermiddagens lopp har rätten också att behandla några mål, anhängiggjorda av Klintefiskalen.

Gotlänningen
Torsdagen 16 oktober 1952
Nr 240

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *